Ethjulet cykel størrelsesguide.

Find den rigtige størrelse når du køber ethjulede cykler. Vi har mange størrelser af de ethjulede cykler som oftest bliver efterspurgt. Du kan finde forskellige modeller her:

Størrelsen på en ethjulet cykel er meget vigtig for at du kan komme ud og køre.

Sadlen skal være nogenlunde ud for navlen når du har fundet en god højde. Sid oprejst på cyklen. Du bøjer dig jo ikke når du går almindeligt.

TIPDet er meget svært at køre langsomt, så sæt farten op når du kører på cyklen.

Du skal starte med en 16" tommer ethjulet cykel, hvis du er et barn på 6 - 9 år.
Hvis du er ældre eller voksen, er en 20" ethjulet cykel den rigtige beslutning.
24" ethjulede cykler er normalt til de lidt mere øvede, eller hvis du er meget høj.
 

TIP: Du skal ikke komme for meget luft i dækket på en ethjulet cykel. Så er det svært at holde balancen.

Størrelsesguide ethjulede cykler

Størrelsesguiden er udviklet i samarbejde med A24.dk

TIP: Kig aldrig ned mod jorden når du kører på en ethjulet cykel

TIP: Det er i orden at støtte dit barn i starten, men det er ikke i orden at bære :-)

Få flere tips og tricks på:

ETHJULET-CYKLER.DK - Tips og tricks til nybegyndere og øvede...

Når du skal vælge den rigtige størrelse på en ethjulet cykel, har du mulighed for at save sadelpinden over hvis den ikke kan komme langt nok ned i stellet på cyklen. Der skal dog altid være 5-6 cm. Sadelpind tilbage i stellet efter at den er savet over.

Alderen går fra fra ca. 6 år til 100+

16” cykler er normalt til de 6-9 årige børn og 20” er beregnet til de lidt større børn og voksne. 24” er en af de største standard ethjulede cykler, og er mest egnet til øvede og voksne med meget lange ben.

16” ethjulet med afsavet sadelpind

På en 16” ethjulet cykel er en sadelpind normalt i en længde der giver dig en skridtlængde på 60-74 cm. Det er selvfølgelig et cirka mål, da der jo findes mange producenter af ethjulede cykler. Med en afsavet sadelpind kan du komme ned på en skridtlængde som ligger på 54 cm. Det gør altså cyklen 6 cm lavere. Husk at du altid kan købe en ny sadelpind hvis det er nødvendigt for at kunne bruge cyklen længere.

20” ethjulet med afsavet sadelpind

På en 20” ethjulet cykel er en sadelpind normalt i en længde der giver dig en skridtlængde på 71-84 cm. Det er selvfølgelig et cirka mål, da der jo findes mange producenter af ethjulede cykler. Med en afsavet sadelpind kan du komme ned på en skridtlængde som ligger på 61 cm. Det gør altså cyklen 10 cm lavere. Husk at du altid kan købe en ny sadelpind hvis det er nødvendigt for at kunne bruge cyklen længere.

24” ethjulet med afsavet sadelpind

På en 24” ethjulet cykel er en sadelpind normalt i en længde der giver dig en skridtlængde på 79-93 cm. Det er selvfølgelig et cirka mål, da der jo findes mange producenter af ethjulede cykler. Med en afsavet sadelpind kan du komme ned på en skridtlængde som ligger på 69 cm. Det gør altså cyklen 10 cm lavere. Husk at du altid kan købe en ny sadelpind hvis det er nødvendigt for at kunne bruge cyklen længere.

Kinesere kører på cykel i skoletiden.

I kina er det på skoleskemaet at køre ethjulet cykel. Ja, du hørte rigtigt. Man mener at motorik og en klog hjerne hører sammen, og derfor er man i Kina langt fremme med teorien om fokus, motorik og geniale hjerner hører sammen. Det er jo svært at modbevise, og man tør jo næsten ikke lade være. Giv dine børn denne unikke chance for at udvikle sig. Det bliver en verden hvor de geniale klarer sig meget bedre end alle andre. Teknik, motorik og IQ bliver det der holder samfundet sammen. Skal der ikke mere end en ethjulet cykel til, er det absolut forsøget værd.

Størrelsen er vigtig, men den er ikke alt.

Hvis du kommer for meget luft i dækkene, bliver det meget svært at køre på cyklen. Balancen bliver helt umulig, så lad hellere cyklen være næsten fyldt, i stedet for helt fyldt med luft.

Selv om at størrelsen er rigtig, kan det være svært at komme i gang og lære at cykle.

Der findes to anerkendte måder at komme til at komme op på den ethjulede cykel.

Mulighed 1
Hold den ene fod på pedalen og træd lidt tilbage, mens du sætter den anden fod op på den anden pedal.

Mulighed 2 for øvede.
Her hopper du ind over sadlen mens du holder foden på den ene pedal helt stille. Det er en meget svær måde for u-øvede og kan ikke anbefales, hvis du er ny med din ethjulede cykel.

Er dit barn helt ny på en ethjulet cykel, kan det være en god ide´ at hjælpe. Du kan støtte dit barn i starten, men du skal ikke bære dit barn. Så lærer barnet aldrig at kunne cykle selv. Der skal rigtig mange forsøg til, for at lære at køre på en ethjulet cykel. Så lad være med at opgive efter nogle få gange.

Kig lige ud når du kører, lige som når du går hen af en lige vej. Det er meget svært at kigge ned når du skal holde balancen.

En god sko er et godt valg.

Det er vigtigt at du vælger en god sko som ikke skrider rundt på foden. Skoen skal sidde fast på foden og eventuelle snørrebånd må ikke hænge ned i pedaler og hjulene.

Hvad er forskellen på en Luksus og en almindelig ethjulet cykel ?

For at starte med den almindelige model, så er den et rigtig godt valg til de fleste. Er du begynder, eller bruger du kun cyklen til lidt sjov, har du en helt fin model her. Pedaler og krank er i en rigtig god kvalitet og hjulene er kvalitets hjul som er specielt fremstillet til at kunne holde til den ethjulede cykel.

Luksus modellen har bedre lejer, bedre pedaler og nogle har endda ISIS krank. ISIS er kendt fra cykelbranchen for at være toppen af poppen. Kører du til skole hver dag, eller laver du tricks på cyklen, kan det være en god idé at bruge lidt flere penge på en luksus model. Luksus modellen holder til mere, hvis du er den som udfordrer kvaliteten.

Billige ethjulede cykler på tilbud.

Når vi laver tilbud, er det fordi vi ofte får tilbudt udvalgte modeller til en rigtig god pris. Vi importerer selv de fleste modeller fra Tyskland så derfor kan tilbud og billige cykler hurtigt blive aktuelt. Vi springer ganske simpelt et led over. Det er typisk QU-AX og OnlyOne vi får gode tilbud på. Så derfor er billige cykler noget vi er gode til. Kvaliteten er selvfølgelig stadig den samme når du køber cykler på tilbud.

Måske har du set at der er gule eller hvide dæk på nogle af modellerne.

Kender du en der kører i kørestol, kender du sikkert allerede svaret på disse farver. Sorte dæk har det med at sætte kedelige mærker i sportshaller, og på køkkengulvet eller på et trægulv samt vinyl gulve. Det sorte dæk holder længst, men forskellen er ikke så stor at du skal fravælge hvide eller gule dæk. Vores sportshal i nærområdet vil kun have ethjulede cykler med hvide og gule dæk. Det er ofte luksusmodellerne der har gule og hvide dæk.

Hvem er det der køber ethjulede cykler?

Det er som oftest en fødselsdagsgave eller julegave. Priserne ligger helt rigtigt til en sjov og underholdende gave. Ethjulede cykler kan jo bruges som julegave eller fødselsdagsgave fra ca. 6 år og op til 100+ år. Det er lidt sjovere at komme med en julegave eller fødselsdagsgave som alle kan bruge. Der er sikkert en eller flere i selskabet, som kunne have lyst til at prøve at køre på cyklen.

En ethjulet cykel har mange navne og bruges til konkurrencer.

En unicykel eller monocykel er en cykel med kun ét hjul. Normalt har man brugt den til artisteri, men unicykling er også en sportsgren. Inspirationen er taget fra atletik. Der findes sportsgrene og konkurrencer hvor deltagerne cykler en rutine til musik og i kostume. Du kender det fra cirkus hvor klovnen eller artisten kører på ethjulet cykel og jonglerer eller laver tricks. Konkurrencer indeholder tricks, bevægelser og udstråling, hvor deltagerne bliver bedømt på deres nuværende niveau og performance. Flatlan er en disciplin, hvor deltagerne konkurrerer om at udføre det sværeste og nyeste seje trick. Tricks kunne f.eks. være at dreje cyklen under et hop eller rotere 540°. Til stadiondiscipliner bruges cykler med hjuldiametre på 20" eller 24" (tommer). Disciplinerne kan f.eks. være 100, 400 eller 800 meter cykling, 50 meter med én fod, hop over 30 meter, kørsel uden pedal eller stafetløb på cyklen.

Et eksempel på en luksus cykel kunne være denne her:

Et-hjulet Cykel 20" Profi QU-AX Med ISIS Krank Og Gult Dæk

 •          20 "x 1,95" dæk til 62 PSI tryk
 •          Flad flatcrown gaffel
 •          QU-AX Luxus freestyle sadel med integreret håndtag
 •          Aluminium sadelpind 350 mm
 •          Aluminium klemme, sort
 •           
 •          ISIS nav, 48 hul, rød
 •          ISIS aluminium krank 100 mm
 •          Let QX serie med plast pedal, sort
 •          Vægt: ca. 4,6 kg

 

Eller den almindelige billige model:

Ethjulet Cykel OnlyOne 20" Blå

 •          Vægt 4,3 kg.
 •          SSP Lever aluminium
 •          Pulverlakering for optimal holdbarhed af lakken
 •          Sadel support 300 mm Ø 25,4 mm og antivrid
 •          Krank 114 mm stål
 •          Sort sadel med kantbeskyttelse og håndtag

 

Man ser hurtigt forskellen på den dyre og den billige udgave af cyklerne. Den dyre model har bedre krank og et meget bedre nav fra ISIS. Cyklen bliver 300 gram tungere, men det er det hele værd, hvis du vil bruge cyklen meget.

 

Ethjulet cykel PUKY 20" med teleskopsadelpind

 •          Teleskop sadelpind (justerbar)
 •          20" hjul
 •          Fra ca. 7 år (højde fra 125 cm.) til voksen
 •          Lyseblå design med blomster på siden

 

PUKY cykler er en gennemtestet model med et godt design. Den forhandles gennem en dansk leverandør, så prisen er lidt højere her. PUKY siges at være meget mere end gennemtænkt design. PUKY er kendt for at lave børnecykler og meget andet legetøj til børnene, og kvalitet og gode genskaber er noget som går igen i alle modeller fra PUKY.

 

Desværre har producenten / importøren valgt at de ikke vil skrive så meget om PUKY og dens gode egenskaber. Less is more, påstår de. Men kvalitet er det, og vi må så bare gætte de små detaljer.

 

Har du stadig ikke bestemt dig for hvad du skal købe, er du velkommen til at sende os en mail med spørgsmål eller ringe til vores kundeservice. Farver kan du vælge som det passer til dit humør eller andet. De fleste modeller kommer i mange flotte designs og farver. De fleste bestiller cykler i enten sort eller rød, men gul er nu også en meget solgt farve. Den hvide kommer nok på fjerdepladsen af solgte ethjulede cykler.

 

Cirka 1/3 af cyklerne er luksus modeller med hvide eller gule dæk. Resten er ligeligt fordelt over OnlyOne og Puky cyklerne.

 

En sidste ting du skal vide. Husk at der er links-gevind i venstre side (venstre gevind). Og husk at give pedaler olie eller fedt ved montage.