Cykelkæder og Geardrop 41 varer

Cykelkæder til indvendige og udvendige gear samt kæder el-cykler.

Cykelkæder findes i forskellige størrelser. Kæder til udvendige gear går fra 6 speed kæder hen over 7 speed, 8 speed, 9 speed, 10 speed til 11 speed kæder. Det er tykkelsen på kæden der har med de forskellige størrelser at gøre. Jo flere gear jo smallere kæde. Cyklistens kraftoverførsel sker gennem kæden, så kvaliteten skal være i orden.

Læs mere

Underkategorier

Viser 1 - 41 af 41
Viser 1 - 41 af 41
Cykelkæder og Geardrop

Cykelkæder og Geardrop.

Cykelkæder findes i mange forskellige varianter. Nogle er specielt lavet til racercykler og andre er til by-cykler eller andet. Kæder til racercykler har forskellig bredde i forhold til hvor mange gear der er på cyklen. Bredden kan ikke være den samme når kæden sidder på de smalle tandhjul der er på en cykel med 10 tandhj...

Cykelkæder og Geardrop.

Cykelkæder findes i mange forskellige varianter. Nogle er specielt lavet til racercykler og andre er til by-cykler eller andet. Kæder til racercykler har forskellig bredde i forhold til hvor mange gear der er på cyklen. Bredden kan ikke være den samme når kæden sidder på de smalle tandhjul der er på en cykel med 10 tandhjul bagerst. Racercykler bruger derfor forskellige kæder som er skræddersyet til de forskellige gearsystemer. 

Cykelkæder med samleled bruges ikke overalt.

Cykelkæder samles også forskelligt. På en by-cykel med indvendige gear er der masser af plads til kædeled. Kædeled er lavet af et led der kan skilles ad i tre dele. Den ene side af leddet med de to pinde, en plade og en låsering.

Cykelkæder til racercykler har ikke samleled.

Der er ikke plads til samleled på en racerkæde. Her gør pladsen at kæden samles på en anden måde. Den samles ved hjælp af en kædeadskiller (kædespringer) som skubber palerne på plads lige der hvor de skal sidde. Man skal lige sikre sig at kæden ikke er blevet stiv, ellers er det faktisk ret nemt at arbejde med. Er palerne for lange kan de knibes af med en tang.

Cykelkæder har fået olie fra fabrikken.

Selvom at kæderne har fået olie i produktionen, er det nødvendigt at give dem ekstra olie. Brug en god olie, så holder din kæde meget længere. God olie er dyr, men holder tilsvarende længere og du undgår at din kæde ødelægges før tid. 

Brug rustfri kæder.

Der er god grund til at bruge de rustfri typer. De er lige en tand bedre end de andre. De bliver heller ikke stive af alder.

El-cykler skal have en særlig kæde

Kæder til el-cykler skal holde til større slid, og derfor skal de være af en vis kvalitet. Derfor har man produceret flere typer specielt til el-cykler. Shimano og KMC laver mange af de kæder til El-cykler som bruges idag.

Vi har geardrop til de fleste cykelmærker.

Oplever du at du ikke kan finde det geardrop som du mangler, så spørg os. Måske kan det sakffes hjem. Vi lægger jo ikke alt ind i shoppen, selvom det kunne være fristende.

Læs Mere